Kedves sütés-főzés irányába kacsintgató olvasóm!


„Szakácskönyvemben” olyan ételeket gyűjtöttem össze, amelyek nagyon hamar elkészülnek, vagy a készítésük nagyon egyszerű.


Nem célom, hogy az alapokkal kezdve megtanítsak bárkit sütni-főzni, inkább azoknak szeretnék ötleteket adni, akik ha nem is kedvelik a konyhai elfoglaltságokat, néha azért rászánják magukat, hogy valami finomat dobjanak össze gyorsan és könnyedén.


A konyhai munkából nekem személy szerint a kedvenc részem a mosogatás, valamint a főzés utáni romeltakarítás, mert ez a legkevésbé sem igényel túl nagy ügyességet, és mivel elég hamar végez vele az ember, gyors sikerélményhez is juthatunk általa. De persze ha rend van, azért a család még nem lakik jól tőle, de nagyon sok mosogatásnak köszönhetem eredményül a tisztánlátásom fejlődését. Míg én kezemet a ráfolyó víz símogatta és az edények tisztítására „meditáltam”, nagyon sok kép elevenedett meg előttem a saját magam és az engem körülvevő emberek sorsából.


A legtöbb receptet magam is kaptam valakitől, mert munkám nem igazán engedi meg, hogy sok időt tölthessek a konyhában. Valahogy úgy alakult, hogy túl sokat sosem kellett főznöm, de édesszájú lévén a sütésre még magamat is bármikor rá tudom venni.

 

Dulai Margit nagyanyámtól még gyerekkoromban megtanultam a sparheltban való sütés csínját-bínját, a jó kelt tészta titkát, és a parasztsütemények javát, így mondanom sem kell, sütni sokkal jobban megszerettem, mint főzni. Még ma is az orromban érzem a téli délutánokon készített sütemények illatát, amelyet nagyanyám a legszebb konyharuhájával takargatott, hogy sokáig friss maradjon.


Ha Önnek is kedve támad, hogy az itt összegyűjtött étkeket gyarapítsa, ne habozzon, írja meg nekem az étel nevét és elkészítési módját a

katalinjosno.mail@gmail.com

címre, és amint tudom, kipróbálom az Ön által is jónak és könnyen elkészíthetőnek talált finomságot, és máris közzéteszem. Ha megengedi, akkor az Ön neve is rákerül a receptre. Kellemes sütés-főzést kíván Önnek is:


Kiss Katalin
jósnő, tanácsadó