Sváb kovászos uborka:


 
Végy 1 nagy uborkás üveget, alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. Nem tévedés, nem kenyeret!

Öreg krumpli a legjobb erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és  behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital.

/Erre rá kell rakni a megmosott, felhasított uborkát, amely akkor a legfinomabb, minél frissebb, mert csak a friss lesz ropogós. 

Tetejére szintén karikára vágott nyers, öreg krumplit kell rakni. Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú  kapor, amely alkalmas arra  is, hogy leszorítsa az egész rakományt.

 Végül le kell önteni langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarni, 3 nap múlva csudát tálalhat a  családjának.


A recept egy esztergomi ferences atyától került hozzám.

 

 

 

kezdőlap következő