SAJTOS ZABPEHELYTALLÉR 


Hozzávalók:
25 dkg zabpehely
5 dkg puha vaj vagy margarin
1-2 ek liszt vagy búzakorpa
1- 2 ek tejföl vagy kefír
2 tojás
só ( ízlés szerint, leginkább sok )
bors
15-20 dkg sajt
1/ 2 csomag sütőpor


A  hozzávalókat egy nagyobb tálba téve kézzel vagy fakanállal összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk belőle, amiket kilapítunk, és zsiradékkal kikent tepsiben, szilikonos sütőlapon, vagy sütőpapíron sütjük ki.
Sütési idő: 200 fokon 15-20 perc
Változatok: sajt lehet füstölt, kerülhetnek bele magvak darálva vagy egészben (lenmag, napraforgó, szezám), mehet bele kevés paradicsom püré vagy piros arany és aki szereti, tehet bele bazsalikomot. Egy jó tanács. Ha három főnél többre készítjük, élből dupla adaggal számoljunk.


A receptet Dobránszky Andrásnétól kaptam.

 

 

kezdőlap következő